Corrosion & Water-Control BV


S&Q_slider_projecten_CWC

CWC: Opzetten en implementeren KMS

S&Q_slider_projecten_CWC_1
S&Q_slider_projecten_CWC_3
S&Q_slider_projecten_CWC_2

Opdrachtgever

Project

Kenmerken

Functie

Corrosion & Water-Control BV (CWC)

Opzetten en implementeren KMS

Explosieachtig groeiend bedrijf, Metaalsector, Wereldwijde markt

Bedrijfskundig adviseur & QHSE-manager

www.corrosion.nl


Corrosion- & Water-control BV houdt zich bezig met innovatieve oplossingen voor corrosie- en anti-fouling systemen in de maritieme sector. Het bedrijf biedt hiermee twee productgroepen aan voor een wereldwijde markt:


  • De eerste productgroep omvat producten uit het ICCP-systeem (Impressed Current Cathodic Protection) waarmee in principe alle stalen onderwaterdelen tegen corrosie kan worden beschermd. Ideaal voor bijvoorbeeld schepen of off-shore platformen. CWC levert de systemen voor de katodische bescherming van ‘s werelds grootste olieplatform (Octabooi) die momenteel in China wordt gebouwd en voor de Noorse kust komt te liggen.
  • De tweede productgroep zijn producten uit het anti-fouling systeem voor zeewaterinlaten. Het systeem houdt biologische aangroei tegen, zodat het functioneren van de koelsystemen in schepen gewaarborgd blijft.

De laatste jaren richt het bedrijf zich ook op de bescherming van off-shore windmolenparken in de Noordzee. Hier heeft CWC door service en monitoring tijdens de gebruiksfase (SCADA) een grote reputatie opgebouwd. In het kader van de steeds zwaardere milieueisen houdt het bedrijf zich ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke oplossingen voor de mark, het bedrijf wordt daarbij ondersteund door TNO.

Jutta Leibfried is door CWC ingezet als bedrijfskundig adviseur & QHSE-manager in die rol was ze verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van een digitaal kwaliteitsmanagements-syteem gebaseerd op de normen ISO 9001 & OHSAS 18001 en de ATEX certificatie van een specifieke productgroep. Daarnaast de bedrijfskundige begeleiding van het bedrijf vanuit een ‘pioniersfase’ naar een ‘professionele’ organisatie.


SAF_testimonials_andre_te_paske

Jutta Leibfried is door CWC ingezet als bedrijfskundig adviseur & QHSE-manager. Zij heeft er voor gezorgd dat wij binnen een half jaar over een functionerend digitaal QHSE-systeem beschikten en heeft ons de meerwaarde van de ISO-9001 certificatie laten zien. Eveneens heeft zij in korte tijd de ATEX 95 productcertificatie voor een deel van onze producten verkregen. Na een intensieve periode van twee jaar begeleidt en coacht ze nu onze nieuwe QHSE-manager die intern is ‘doorgegroeid’. Ik heb haar advisering en betrokkenheid bij het bedrijf altijd als zeer prettig en professioneel ervaren.
André te Paske | Corrosion & Water-Control bv